Malzemeler:
1 bardak için;
1 adet olgun hurma,
1 bardak süt,
1/2 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Hurmayı arzuya göre kabuklu ya da kabuksuz kullanabilirsiniz. Hurmayı dörde bölün. Varsa çekireklerini çıkarın. Süslemek için ince bir dilim ayırın.
Süt miktarını kullanacağınız bardağa göre ölçün.
Bütün malzemeyi blenderda karıştırın. Servis bardağına alın ve bir dilim hurma ile süsleyin.
Hurma ne kadar olgun olursa, o kadar pürüzsüz olacak ve şeker miktarı o oranda fazla olacaktır. Eğer çok olgun değilse, yeteri kadar bal ile tatlandırın.
Dilerseniz süt yerine yoğurt ile de hazırlayabilirsiniz.
Adı cennet hurması ya daTrabzon hurması olarak geçen meyveyi satın alırken olgunlarını tercih edin. Eğer tam olgunlaşmamış ise, bekleterek olgunlaşınca kullanın.
Kaynak Dokuzuncu Bulut
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder