Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
2 orta boy kuru soğan
3 orta boy domates
250 gr kıyma
1 diş sarımsak (isteğe bağlı )
1 yemek kaşığı acı biber veya domates salçası
1 çay kaşığı dolusu kaya tuzu
1 çay bardağı zeytinyağı
Ben fasulyeyi dilimleyerek pişirmeyi ve yemeyi seviyorum. Tencereye soğanları yemeklik doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup, doğrayıp soğanların içine ekleyin. Kıymayı ve salçayı ekleyin bu harcı kaşıkla karıştırabilirsiniz Fasulyeleri tencereye koyun ve harçla birlikte iyice harmanlayın. En sonunda zeytinyağını ve orta harlı ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca, en kısık ateşe alıp, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Dilerseniz düdüklü tencerede pişirebilirsiniz,ben genelde yemeklerimi düdüklü tencere pişiriyorum.En son tuzunu eklersiniz piştikten sonra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder