5 Kasım 2014 Çarşamba

Kıymalı Taze Fasulye

 Malzemeler:
 1 kilo taze fasulye
 2 orta boy kuru soğan
 3 orta boy domates
 250 gr kıyma 
 1 diş sarımsak (isteğe bağlı )
 1 yemek kaşığı acı biber veya domates    salçası
 1 çay kaşığı dolusu kaya tuzu
 1 çay bardağı zeytinyağı

 Ben fasulyeyi dilimleyerek pişirmeyi ve  yemeyi seviyorum. Tencereye soğanları  yemeklik doğrayın, domateslerin kabuklarını  soyup, doğrayıp soğanların içine ekleyin.  Kıymayı ve salçayı ekleyin bu harcı kaşıkla  karıştırabilirsiniz Fasulyeleri tencereye  koyun ve harçla birlikte iyice harmanlayın.  En sonunda zeytinyağını ve orta harlı ateşe  koyun. Kaynamaya başlayınca, en kısık ateşe  alıp, fasulyeler yumuşayıncaya kadar  pişirin.Dilerseniz düdüklü tencerede  pişirebilirsiniz,ben genelde yemeklerimi  düdüklü tencere pişiriyorum.En son tuzunu  eklersiniz piştikten sonra

Hiç yorum yok: