30 Kasım 2014 Pazar
Topçata Çorbası
Malzemeler
6 su bardağı su
200 gr kıyma
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kristal kayatuzu
Yarım kâse kadar ince bulgur
Yarım çay bardağı iri bulgur
1 yumurtanın sarısı
1 su bardağı yoğurt
1 limonun suyu
6-7 dal maydanoz
Hazırlanışı
– Kıymayı bir kaba içerisine koyup, karabiber, kimyon, pul biber ve tuz ile yoğurun, yoğurduğunuz kıymayı fındık büyüklüğünde parçalara ayırın yuvarlayın.
– Hazırladığınız köftelerin yapışmaması için, ince bulguru büyük bir tabağa boşaltın ve hazırladığınız köfteleri ince bulgura bulayın,birbirine yapışmaması için
– Tencereye döktüğünüz suyu orta ısıdaki ocağın üstüne koyun. Kaynamaya başlayınca köfteleri içine atın ve 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Daha sonra yarım çay bardağı iri bulguru ilave edin ve 5 dakika kadar daha pişirin.
– Bu arada ayrı bir kapta yoğurt, limon suyu ve yumurta sarısını iyice çırpın. Maydanozları yıkayıp, ince ince doğrayın.
- Köfteler pişip bulgur şiştikten sonra ocağı söndürün. 2-3 dakika bekleyin ve çorbayı karıştırarak yoğurtlu terbiyeyi ilave edin (çorbayı kestirmemek için terbiyeyi yavaş yavaş dökün). En üste doğranmış maydanozları serpin ve çorbayı kaselere boşaltarak servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder