20 Şubat 2015 Cuma

karnabahar graten

Belki de yılbaşı akşamı için, ana yemeğine arkadaşlık eder! ☺️🎄 Karnabahar Graten / Karnabaharı haşlıyoruz tabii ki ancak öldürmüyoruz. Ayrı bir yerde 1 diş sarımsak, 1 soğan ve yaklaşık 350 gr. kıymayı tereyağda kavuruyoruz. İstediğiniz baharatları atın. Biz, tuz, karabiber, toz chili attık. Haşladığımız karnabaharı ve kıymalı karışımı hafif yağladığımız fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Başka bir kapta beşamel sosumuzu hazırlıyoruz, çırptığımız 1 yumurtayı da yumurtanın pişmesine olanak tanımadan sosumuzun içine karıştırıp fırın tepsimize eşit derecede ekliyoruz. Fırından çıkmasına yakın 1 paket kremayı gezdiriyoruz ve (biz kaşar peyniri olmadığı için) parmesan peyniri rendeliyoruz. Muhteşem hafif ve bir o kadar lezzetli. ⛄️ Yılbaşı mönünüzü, #midyeustuwasabi hashtag'i ile paylaşmayı unutmayın 👊

Hiç yorum yok: