20 Şubat 2015 Cuma

mahluta çorbası


200 gr kıyma
1 su bardağı kırmızı mercimek
2,5 su bardağı et suyu
2 tutam Kimyon
1 avuç erişte
1 soğan
2 limon
Pul biber
Tuz
Karabiber

200 gr. kıymayı tereyağında kavurun, üstüne 1 su bardağı kırmızı mercimek(önceden ıslatılmış), 2 tutam kimyonla birlikte kavurmaya devam edin. Ayrı bir yerde, zeytinyağı ile 1 avuç erişteyi hafif kızarana dek döndürün sonra onları da tencereye atın. 2 bardak et suyunuzu ilave edin. Erişteyi kavurduğumuz kapta 1 soğanı ince, uzun şeritler haline doğrayarak kavuralım. Pul biber serpin, kavurmaya devam. Yumuşayıp kahverengileşince mercimeklerin piştiği tencereye ilave... Üzerine 2 limonun suyu, istediğiniz kadar karabiber, az biraz tuz :) servis yaparken üzerine ince kıyım maydanoz, frenk soğanı, artık evinizde yeşil ne varsa... Yoğun kıvamlı, doyurucu muhteşem bir çorba...

Hiç yorum yok: