15 Şubat 2015 Pazar

Saç Kavurma


Malzemeleri:
Yarım kilogram kuzu kuşbaşı ( Ufaltılmış )
2 adet domates ( kışın yazdan hazırlamış olduğunuz domates ilavesi yapabilirsiniz)
1 adet kuru soğan
4 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kuru kekik
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İsteğe göre pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Yapılışı: Kuzu etini tercih ederken saç kavurma yapacağınızı belirterek daha ufak bir şekilde doğratabilirsiniz. Kuşbaşı etinden daha küçük olsun. Birde kuzu etinin but kısmını tercih etmenizi öneririm.
Eğer evde varsa saç ile,veya wok tavada,oda yoksa döküm bir tava yada tencere yapabilirsiniz

Domateslerin kabuklarını soyun ve ufak bir şekilde doğrayın. Aynı şekilde biberleri ufak bir şekilde doğrayın.

Tereyağını saçta eritin ve etleri atın kavurun. Önce etler suyunu salıp daha sonra çekene kadar kavurun.
Soğanı ufak ufak doğrayarak içerisine atın. Bir iki çevirin ve biberleri atın. 2-3 dakika daha kavurun. Karabiber, kekik, tuz ve istiyorsanız kırmızı pul biberi atın. Etler pişene kadar çevirerek kavurun. En son domatesi ekleyin. Birkaç kez çevirin. Saç kavurma hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: