20 Şubat 2015 Cuma

tavuklu

Bu soğuk havada hem içimizi ısıtacak, hem şifa olacak, hem de bizi çook uzak doğuya götürecek. TAVUKLU-SEBZELİ #RAMEN 🎎🍜 Önce malzemelerimizi seçelim. Biz, havuç, beyaz turp, brokoli, mantar ve tavuğu seçtik. Tavukları haşlayıp tavuk suyu elde ediyor, aynı zamanda ramene katmak için tavuk haşlamış oluyoruz. Suyumuzu elde ettikten sonra tavada, sıvı yağ (varsa susam yağı), 2 diş rendelemiş sarımsak ve rendelemiş zencefili hafifçe çeviriyoruz. (Zencefilin miktarını size bırakıyoruz, biz çok sevdiğimiz için baş parmağı büyüklüğünde ekledik) ardından, ince ince doğranmış havuç, turp, brokoli(büyük parça olarak), mantarımızı ve tavuk parçalarımızı da tavaya atıyoruz. 3 yemek kaşığı soya sosu, 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi ekleyip 3-4 dk. çeviriyoruz. Daha sonra süzüp ateşe verdiğimiz tavuk suyunun içine katıyoruz karışımımızı. Tadına bakın, dengelemek için çok hafif şeker atabilir, soya severseniz biraz daha ekleyebilirsiniz. Unutmadan, karışımı yaparken toz chili ve karabiber de kullanıyoruz. Veeee,#noodle ımızı haşlıyoruz. Tabağımıza alıp üzerine çorbamızı ekliyoruz. Bazı tariflerde noodle tavuk suyunun içinde haşlanıyor ama biz bu versiyonu tercih ettik. Üzerine biraz daha aroma için, ufak bir parça #sushi yosunu ekliyor, incecik doğradığımız taze soğanı ekliyoruz. Ve işte, ta taaa!!! 🍜☺️

Hiç yorum yok: