5 Kasım 2014 Çarşamba

Dondurulmuş taze otlar

Mutfaklarımızın vazgeçilmezi, birçoğu antibakteriyel özelliğe sahip taze baharatlar (özellikle dereotu) ya çabuk bozulur, ya da devamlı kullanmadığımız için istediğimiz an elimizin altında bulunmaz. Hemen gidip en yakın marketten almak kolay, ama kapağını açıp derin dondurucudan almak daha da kolay. Hadi hemen şimdi taze otlarımızı donduralım lazım olduğu zaman çıkarıp kullanalım.


Hazırlanışı:
  • İstediğiniz taze baharatı, istediğiniz miktarda yıkayın, incecik doğrayın.
  • Cam bir kase içinde bir miktar su ile karıştırın.
  • İstediğiniz şekilde bir buz kalıbına paylaştırın. Derin dondurucuya kaldırın. Lazım olduğu zaman yeteri kadar alın kullanmak istediğiniz yemeğin içine atın.
  • Ben de kullanmadığım fazla dere otlarını çiçekli bir kalıba paylaştırdım ve daha sonra hazırladığım cacıkları hem dereotu ile tatlandırdım, hem de soğuttum.
  • Baharatlarınızı kalıplarda dondurduktan sonra, kalıptan çıkarıp bir buzdolabı poşeti içinde de saklayabilirsiniz. 
  • Kaynak:Fotoğraf asılları ve bilgiler Dokuzuncu bulut Sitesine aittir.

Hiç yorum yok: