2-3 adet kuru soğan,
100 gr kıyma,
5-6 yeşil biber,
1 adet domates,
1 yemek kaşığı sıvı yağı,
1 yemek kaşığı tereyağı,
Kişi sayısına göre yumurta,
1/2 su bardağı kaynar su,
Tuz, karabiber,
YAPILIŞI;
Yemeklik doğranmış kuru soğan ile biberleri karatay usuluna uysun diye önce su ilave edip kısık ateşte pişirdim.sonrasında yağları ekledim,biraz çevirdim. Kıyma ilave edilir birlikte pişirmeye devam edilir kısık ateşte,kıyma bira piştikten sonra doğranmış domatesler ve domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Tuz ilave edilir 2 - 3 dakika daha pişirmeye devam edilir.
Yumurta kırılacak yerler kaşık ile oyulur yumurtalar tek, tek kırılır, hafif tuz ve karabiber serpilir, kapak kapatılır yaklaşık 4-5 dakika sonra ocaktan alınır. İstenirse rendelenmiş kaşar peyniri serpilir, sıcak servis yapılır...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder