Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 kahve fincanı esmer bulgur (türk kahvesi fincanı)
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
kaya tuzu
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı veya pul biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kaşık tereyağı
Yapılışı:
Soğanı çok küçük küçük yemeklik doğrayın. Mercimeği güzelce yıkayın içine minik doğradığınız soğanları bulguru ve suyu ilave ederek orta ateşte kaynamaya bırakın.Piştiğinde
altını kapatın,Küçük bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ,baharatları ,minik çenttiğiniz sarımsağı ekleyerek eritin,dikkat edin yağ yanmasın,Çorbanın üzerine ilave edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder