5 Kasım 2014 Çarşamba

Düğün Çorbası


500 gr.kuzu gerdanı
4 su bardağı su
1 çay kaşığı kaya tuz
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 Terbiye için ;
1/2 Su bardağı yoğurt
½ limonun suyu
1 yumurtanın sarısı
Et ve 4 su bardağı suyu düdüklüye koyun,pişirin,tel süzgeçte süzün,suyunu bir kapta saklayın.Etleri soğutup kemiklerini temizleyin ve küçük parçalar halinde didikleyin
.Et suyunu,Ocağa tekrar koyun orta ateşe ve kaynatın.Etleri ekleyin.
Çukur bir kapta ,yoğurdu,yumurta sarısını ve limon suyunu çırpın.Kaynayan sudan 1 kepçe alarak içine katın ve terbiyeyi ılıştırın ve inceltin.Tencereye hafif çırparak terbiyeyi ekleyin,ve kesilmemesi için ocağın altını kapatın,üzerine erittiğiniz kırmızı biberli yağı dökün.Tuzu en son ilave edin.Afiyet olsun,sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok: