5 Kasım 2014 Çarşamba

Ispanak Güveçte

Malzemesi
500 gr ıspanak
1 kahve fincanı zeytinyağı, ya da 2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Kaşar rendesi

Yapılışı 
Tek porsiyonluk dört porselen kap, ya da sırlı toprak güvecin içini zeytinyağı ile yağlayın. Ispanağı bol suyla yıkayıp süzdükten sonra saplarını kesin.,tencereye yağı ilave edin ıspanakları ekleyin,kendi suyuyla (bir başka deyişle hemen hiç su katmadan) pişirin.
Ispanaklar soğuyunca bir tahta üzerine alıp irice kıyın. Bu ıspanağı eşit dört parçaya bölüp yağlanmış kapların içine yerleştirin.Üzerine bol kaşar rendesi serpin.190 Derecede ısınmış fırında kaşarlar eriyip üstü kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun,sevgiyle kalın

Hiç yorum yok: