22 Eylül 2014 Pazartesi

Közde Kırmızı Biberli Tarhana Çorbası



 Malzemeler
 4 çorba kaşığı ev tarhanası (önceden bir  kâsede ılık suyla ıslatılacak)
 1 çorba kaşığı domates salçası
 4 su bardağı ev yapımı et veya köy tavuk suyu
 2 orta boy tatlı kırmızıbiber
 2 çorba kaşığı tereyağı
 tuz-taze çekilmiş karabiber.
 YAPILIŞI: Tereyağını eritin, içine bir çorba  kaşığı domates salçasını koyup karıştırarak  homojen haline getirin.Tarhanayı iyice  karıştırıp, çektiği suyla beraber tencereye  ilave edin, et veya köy tavuk sularını da ekleyin. Orta-  kısık ateşte sürekli karıştırarak  topaklanmalarını engelleyin.Kırmızı  biberleri ocak üzerinde her taraflarını  siyah olana dek
 közleyin. Soğutup kabuklarını soyun,  tohumlarını çıkartın ve küçük parçalar  halinde doğrayıp çorbaya ekleyin.Karıştırıp  kaynatarak 10 dakika kadar pişirin.Servis  edin.Eğer bu şekilde yemek istemem diye  düşünürseniz karatay usulu beslenmeye uygun  değilsede bilender (veya el bilenderi) ile  çekip süzgeçten geçirin, yeniden ısıtın  servis edin.

Hiç yorum yok: