4 çorba kaşığı ev tarhanası (önceden bir kâsede ılık suyla
ıslatılacak)
1 çorba kaşığı domates salçası
4 su bardağı ev yapımı et veya köy tavuk suyu
2 orta boy tatlı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı tereyağı
YAPILIŞI: Tereyağını eritin, içine bir çorba kaşığı domates salçasını koyup
karıştırarak homojen haline getirin.Tarhanayı iyice karıştırıp, çektiği suyla
beraber tencereye ilave edin, et veya köy tavuk sularını da ekleyin. Orta- kısık ateşte
sürekli karıştırarak topaklanmalarını engelleyin.Kırmızı biberleri ocak üzerinde
her taraflarını siyah olana dek
közleyin. Soğutup kabuklarını soyun, tohumlarını çıkartın ve küçük parçalar halinde doğrayıp çorbaya ekleyin.Karıştırıp kaynatarak 10 dakika kadar pişirin.Servis edin.Eğer bu şekilde yemek istemem diye düşünürseniz karatay usulu beslenmeye uygun değilsede bilender (veya el bilenderi) ile çekip süzgeçten geçirin, yeniden ısıtın servis edin.
közleyin. Soğutup kabuklarını soyun, tohumlarını çıkartın ve küçük parçalar halinde doğrayıp çorbaya ekleyin.Karıştırıp kaynatarak 10 dakika kadar pişirin.Servis edin.Eğer bu şekilde yemek istemem diye düşünürseniz karatay usulu beslenmeye uygun değilsede bilender (veya el bilenderi) ile çekip süzgeçten geçirin, yeniden ısıtın servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder