5 Kasım 2014 Çarşamba

Kırmızı biberli zeytinyağı hazırlayalım

Yemeklerde en çok kullanılan arnavut biberlerini saklamanın bir yolu da yağ içinde bekletmektir. Kırmızı biberleri bir kavanoza koyun üzerini örtecek kadar zeytinyağı ekleyin. Eğer yağa biraz acılık geçsin isterseniz, bir biberi kırıp çekirdeklerini kavanoza atın. Böylece biberler taze görüntülerini kaybetmeden kış boyunca kullanıma hazır olarak saklanırlar. Dekoratif görüntüleri de yanında bonusu

.
Beş adet taze acı kırmızı biberi (kuru biberde olur), robotta parçalayın içine iki su bardağı kaya tuzu yada deniz tuzu ekleyin, robotta hepsini iyice karıştırın. Eğer taze biberle hazırlarsanız, robottan aldıktan sonra, kağıt havlu üzerine çıkarın ve bir gün kurumaya bırakın. Ertesi gün kuruyan lezzetli kırmızı biberli tuzu, kavanoza koyun ve kiler dolabına kaldırın. Kullandıktan sonra ellerinizi bol su ile yıkamadan yüzünüze sürmeyin. 
Kaynak;Dokuzuncubulut Sitesine aittir.

Hiç yorum yok: