Malzemeler
- 3 Adet (Kemer) Patlıcan
- 6 Adet (iri) Kırmızı Biber
- 3 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
- 1 Yemek Kaşığı Mayonez
- 2 Diş Sarımsak
- Tuz, Karabiber
- 8-10 Adet (iri kırılmış) Ceviz
Yapılışı
- Patlıcanları, fırının ızgarasında (veya arzu ettiğiniz şekilde) közleyin, kabuklarını soyup, kararmaması için limon sürün. İri iri doğrayın.
- Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi, çırpma teli ile karıştırın.
- Karışıma patlıcanları ekleyip karıştırın.
- Biberleri de közleyin, kabuklarını soyup, bir tarafından keserek üçgen haline getirin.
- Üçgenin geniş tarafına bir yemek kaşığı kadar patlıcan salatası koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.
- Taze soğan saplarının üzerine kaynar su dökerek yumuşamasını sağlayın.
- Sarmaları taze soğan sapı ile sarıp, kurdele yapın :)
***
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder