29 Eylül 2014 Pazartesi

Patlıcanlı Kırmızı Biber Sarma

Malzemeler
  • 3 Adet (Kemer) Patlıcan
  • 6 Adet (iri) Kırmızı Biber
  • 3 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Mayonez
  • 2 Diş Sarımsak
  • Tuz, Karabiber
  • 8-10 Adet (iri kırılmış) Ceviz
Yapılışı
  • Patlıcanları, fırının ızgarasında (veya arzu ettiğiniz şekilde) közleyin, kabuklarını soyup, kararmaması için limon sürün. İri iri doğrayın.
  • Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi, çırpma teli ile karıştırın.
  • Karışıma patlıcanları ekleyip karıştırın.
  • Biberleri de közleyin, kabuklarını soyup, bir tarafından keserek üçgen haline getirin.
  • Üçgenin geniş tarafına bir yemek kaşığı kadar patlıcan salatası koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.
  • Taze soğan saplarının üzerine kaynar su dökerek yumuşamasını sağlayın.
  • Sarmaları taze soğan sapı ile sarıp, kurdele yapın :)
***

Hiç yorum yok: