- 3 Adet (ince - uzun) Kemer Patlıcan
- 3 Adet (iri) Kırmızı Biber
- 3 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
- 2 Diş Sarımsak
- Tuz, Kekik
- 8-10 Adet Taze Soğan Sapı
- Sıvı Yağ (kızartmak için)
- 2 Adet Yumurta
- 1 Kase Galeta Unu
Yapılışı
- Patlıcanların kabuklarını soymadan, boylamasına ince ince dilimleyin. (İlk ve son dilimde mümkün olduğu kadar, kabuğunu soyar gibi ince dilimlerseniz, 3 dilim elde edersiniz)
- Dilimlediğiniz patlıcanları, yarım saat kadar tuzlu suda bekletin, suyunu süzüp, nazikçe sıkarak fazla suyunu alın ve br peçete üzerinde 3-4 dk. bekletin.
- Yumurtaları çırpın.
- Galeta ununun bir kısmını, biraz tuz ekleyerek, düz bir servis tabağına koyun. (azaldıkça yenisini ekleyin)
- Bir tavaya, bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyun ve kızdırın. Yağ kızınca ocağı orta ısıya getirin.
- Patlıcanları önce, yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp, kızartın.
- Bir peçete üzerine alarak, fazla yağının çekmesini ve soğumasını sağlayın.
- Biberleri fırının ızgarasında (yada arzu ettiğiniz şekilde) közleyin. Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve iri iri doğrayın.
- Ayrı bir kapta, süzme yoğurt, tuz, kekik ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Biberide ekleyip çok az daha karıştırın.
- Taze soğan saplarını süzgece koyup, üzerine kaynar su dökün ve yumuşamasını sağlayın.
- Patlıcanın ucuna, bir yemek kaşığı kadar yoğurtlu harç koyup, nazikçe sarın.
- Sarmayı; soğan sapı ile bağlayıp, kurdele yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder