29 Eylül 2014 Pazartesi

Mantar Güveç

2 adet çarliston biber
2 adet domates
1 adet büyük boy soğan (halka doğranmış)
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tereyağı
parmesan peyniri
Tarhun otu
Hazırlanışı
 Mantarları isteğinize göre dörde, ikiye bölün veya bütün olarak kullanın. Bir tavaya tereyağını alın. Halka halka doğranmış soğanı ve küçük küçük kesilmiş sarımsağı soğanlar hafif pembeleşene kadar bir süre sote yapın. Doğranmış mantarları da içine atın. Çarliston biberi ince ince doğrayın.
 Domatesin kabuklarını soyup, küp şeklinde kesin. İkisini de tavaya alın. Birkaç kez çevirerek pişirin. Domates salçasını ve tarhun otunu ekleyip yemeğin suyuyla ezin. 3 dakika daha kaynatın. servis tabağına alın ve üzerine parmesan peyniri rendeleyerek servis edin.

Hiç yorum yok: