29 Eylül 2014 Pazartesi

Melanzane Parmigiano Fırında Mozzarella ve Patlıcan

Malzemeler
4 adet kemer patlıcan
4 – 5 adet domates veya 1 kutu konserve domates
3 - 4 diş sarımsak
2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 – 2 adet suda mozzarella peyniri
4 tatlı kaşığı toz parmesan peyniri
Hazırlanışı

 Domatesler yıkanır, rendelenir. Konserve ise robotta çekilir. Zeytinyağı ufak bir tencereye konur, sarımsaklar ezilerek ilave edilir. 1 dakika birlikte pişirilir, domates, tuz, fesleğenin yarısı doğranarak ilave edilir. 10-15 dakika kısık ateşte pişirilir.Patlıcanlar yıkanır, şeritli soyulur, 1,5 cm kalınlığında halka şeklinde doğranır. Kızgın yağda kızartılır.
 Fırına girecek kaplara önce patlıcanlar yerleştirilir, üzerine domates sos, dilimlenmiş mozzarella peynirinden bir dilim, 1 adet fesleğen yaprağı konur. İkinci kat patlıcan konur, sos, mozzarella, fesleğen ile tamamlanır. En üste bir kat daha patlıcan, sos ve toz parmesan peyniri serpilerek 180 derece ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok: