4 Kasım 2014 Salı

Menemen Soslu Közlenmiş Kırmızı Biber


Bu tarifteki fotoğraf daha önce hazırlamış olduğum bir kahvaltı masasından kalma,
Malzeme
6-7 adet kırmızı biber
2-3 domates
2 yumurta
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, pul biber
Yapılışı

Biberler ocakta közlenir, Közleme işleminden sonra kabukları soyularak,içinden çekirdekleri çıkarılır.(Eğer fırında közleyecekseniz baştan sapları ve çekirdekleri temizlenir.) Çok küçük olmayacak şekilde doğranır, servis tabağına düzgünce yerleştirilir, Diğer tarafta domatesler rendelenir,yağ eklenir,pişince yumurta içine kırılarak iyicene karıştırılarak pişirilir.Servis tabağına aldığımız biberlerin üstüne kapatacak şekilde yayılır.Buzdolabında yada dışarıda iyicene soğuması beklenir,İster kahvaltıda ister akşam yemeklerinde keyifle yiyeceğiniz aynı zamanda hazırlamasıda çok zor olmayan bir tariftir.Afiyet olsun,sevgiyle kalın.
Tavsiye isterseniz biberleri közledikten sonra sarımsaklı yoğurt dökerek de yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: