4 Kasım 2014 Salı

Karışık Ot Kavurması


Malzeme
    1 demet arapsaçı (rezene)
    1 demet labada
    1 demet yabani pazı
    1 demet ebegümeci
    1 demet pancar sapı
    1 demet gelincik
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 adet orta boy soğan
    1 çorba kaşığı salça
    Tuz
    Yapılışı
    BÜTÜN otları iyice yıkadıktan sonra ince kıyın. Zeytinyağını bir tencereye alıp, yemeklik olarak doğranmış soğanı pembeleştirin. Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Üzerine kıyılmış otları ekleyip, otlar yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak kavurun. Tuzunu ayarlayın. Sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
      Bu tarif özellikle Eğe bölgesinde oturan şanslı insanların kolaylıkla yapacağı bir tariftir.

Hiç yorum yok: