5 Kasım 2014 Çarşamba

Yeşil ayran



Bol yeşillikli bu ayran günün her saati, herkes için sağlıklı ve lezzetli bir seçenek. "Açlığı bastıran en iyi yiyecek" grubunun içinde bulunan salatalıklı otlu ayranı, normal ayranlar gibi şişkinlik yapmadığı için, rahatlıkla dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Ara öğünlerinizin yerine de geçeçek bu ayran ferahlatıcı özelliğinin yanında içindeki taze yeşillikler sayesinde sakinleştirici özelliğe de sahip. Sizi gün boyu zinde tutacak otlu ayran ayrıca yoğurt sevmeyen minikler içinde değişik bir alternatif.
Malzemeler:
1,5 su bardağı  yoğurt,
1/2 su bardağı  süt, 
4 sap maydanoz,
4 sap dereotu,
4 sap nane,
4 sap fesleğen,
tuz (arzu edilirse),
1/2 su bardağı salatalık suyu,
4-5 dilim ince dilimlenmiş salatalık (süsleme için)
1 çay kaşığı keten tohumu ekleyebilirsiniz
Hazırlanışı:
Önce katı meyve sıkacağında salatalığın suyunu çıkarın.
Blendera yoğurt ve yeşillikleri ekleyin (sadece yaprakları kullanılacak), baharatlar iyice parçalanana kadar karıştırın.
İstenen kıvama gelene kadar süt ekleyin. (Süt miktarını istediğiniz kıvama göre değiştirin.)
En son istenirse tuz ilave edin.
Hazırladığınız ayranı servis bardaklarına alın. Birkaç tane buz, yeşillikler ve salatalık dilimleri ile süsleyin.
Dikkat edelim!
Eğer sevmediğiniz ya da size dokunan baharatlar varsa kullanmayın. Onun yerine arzu ettiğiniz başka bir çeşidi kullanın.
Süt yerine su kullanabilirsiniz.
Ölçüleri çoğaltıp daha çok miktarda hazırlayıp 2 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: