Tahmini 15 kilo Kırmızı biberleri yıkayın ve çekirdeklerini içinde kalmayacak şekilde temizleyin.
2-Fırına sürüp üstleri kararana kadar yüksek derecede pişirin.
fırına koyarken gazete serip üstüne yağlı kağıt koyup biberleri öyle koyuyorum bunu yapmaktaki amacım biberden akan suyun tepsiden çıkmaması...
3-Piştikten sonra kabuklarını ayıklayın ve 2'şer cm genişliğinde dilimleyin.
4-Bir takım tencerenin en büyük boyu ölçümüzdür bu tencerenin içine biberleri doldurun.
5-Tencerenin altını yakmadan önce, bir su bardağı elma sirkesi, bir su bardağı zeytinyağı ekleyin.
6- Dört baş sarımsağı ince ince doğrayarak ekleyiniz.(Fazla sarımsaklı sevmiyorsanız 2 baş yapabilirsiniz.)
7-Göz kararı tuz serptikten sonra tencerenin altını yakıp, yavaşça karıştırarak pişirin.
8-Fokurdamaya başladığı an 5 dakika daha kaynatılacak.
9-Tencerenin altı kapatılmadan kavanozlara sıcak sıcak koyun.
10-Kavanozların kapakları çok iyi sıkılmalıdır. Kapak üzerine ters çevrilip soğuyana kadar 1 gece bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder