5 Kasım 2014 Çarşamba

Peynirli Tereyağı


Klasik tereyağı kullanmaktan sıkılıp bunalanlar,Peynirli tereyağı hazırlamak için ilk yapmanız gereken tereyağını eritmek. Oda ısısında ya da kısık ateşte bu işlemi gerçekleştirin. Ardından bekletip, kıvam almasını sağlayın.
Bundan sonrası birkaç baharat ve peynir çeşidine kalmış durumda.
 MALZEMELER
250 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
100 gram rendelenmiş peynir

Tereyağını kısık ateşte eritin ve üzerine çıkan süt köpüklerini aldıktan sonra peynir ile karıştırın.
Kırmızı toz biber ve rendelenmiş peyniri karıştırarak, oda sıcaklığında eriyen tereyağı ile harmanlayın.
Alüminyum folyoyu parlak kısmı dışa gelecek şekilde açın.
Hazırladığınız tereyağı karışımını orta kısmına alın.
Rulo şeklinde sararak, derin dondurucuda muhafaza edin.
Görseli kusursuz aromalı tereyağları elde etmek için temiz ve sadece bu iş için kullanacağınız buz kalıplarını, hazırladığınız tereyağı ile doldurup üzerini streç film ile kapladıktan sonra derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Böylelikle hazırladığınız çeşnili küp tereyağlarını porsiyonla doğru orantılı olacak şekilde ölçülendirip, kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: