6 Kasım 2014 Perşembe
DENIZ BÖRÜLCESİ SALATASI
Malzemeler:
Bir demet deniz börülcesi
3 diş sarımsak
1 adet közlenmiş kırmızı biber
zeytinyağı
limon
çok az nar ekşisi
elma sirkesi
Börülcelerin kök kısımlarını kesip atalım, yıkayalım ve kaynar suya bırakalım
Sarımsakları kabuklu olarak suya atalım
10-15 dakika kadar kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim
Süzdürelim ve hemen soğuk su ile şoklayalım
Sarımsakları içinden çıkaralım ve çatalla ezelim
Bir elimizle dibinden tutarak diğer elimizle yeşil kısmı aşağıya doğru çekelim, içinin odunsu kılçık tabakasını sıyıralım
Yeşil kısmı servis kabımıza düzgünce yuvarlayalım
Hepsi bittikten sonra, közlenmiş kırmızı biberi üzerine minik minik doğrayalım(serviste çok şık duruyor)
Servisten önce minik bir kavanozda göz kararı zeytinyağı, nar ekşisi, sirke, limonu ve içinden çıkardığımız sarımsakları karıştırıp kapağını kapatıp çalkalayalım
Üzerine gezdirelim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder