6 Kasım 2014 Perşembe

Izgara Kasap Köfte


500 gram orta yağlı dana kıyması
500 gram orta yağlı kuzu kıyması
500 gram orta yağlı dana kıyması
1 adet büyük boy kuru soğan
1 yumurta sarısı
4 diş sarımsak
50 gram Kars gravyer peyniri (Bir çay bardağı+ 1/4 çay bardağı )
1 /2 tatlı kaşığı tuz
1 /2 tatlı  kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Daha lezzetli ve sulu köfteler hazırlamak için; köfte harcını önceden hazırlayıp, buzdolabında iki saat kadar bekletebilirsiniz.Arzu ederseniz baharat ve tuz miktarını biraz azaltıp yada çoğaltabilirsiniz.
Köftenin harcını hazırlamak için; orta yağlı dana ve kuzu kıymasını derin bir karıştırma kabına alın. Büyük boy kuru soğan ve sarımsakları rendeleyin. 
Yumurta, rendelenmiş Kars gravyer peyniri, sarımsak, kuru soğan, ufalanmış ekmek içi, tuz, kimyon ve karabiber kattığınız köfte harcını yoğurun.
Buzdolabında beklettiğiniz köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde yuvarladıktan sonra şekil verin.
Izgara ya da kızdırılmış ızgara izli yağsız tavada hazırladığınız köfteleri arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
Arzu ettiğiniz garnitürlerle birlikte bekletmeden servis edin 

Hiç yorum yok: