4 adet orta boy kabak
2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı deniz tuzu yada çankırı tuzu
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
İstediğiniz kuru baharatları ekleyebilirsiniz.
Kabak cipsini hazırladığınız yoğurt sos ile ikram edebilirsiniz.
Bol suda yıkayıp, kuruladığınız kabakları olabildiğince ince zar gibi halka halka dilimleyin. Gerekirse özel bir rende ya da aparat kullanın.
Aynı zamanda eşit olarak pişmeleri ve içlerindeki suyu bırakmaları için kabakların fırın tepsisinde üst üste gelmemesi çok önemli.
Bunun için iki adet fırın tepsisini yağlayın. Kabak dilimlerini tek sıra olacak şekilde dizin.
Üzerlerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Toz parmesan serpiştirin. Deniz tuzu ve kırmızı toz biber ekleyin.
Kabak dilimlerini elinizle harmanlayarak tekrar tek sıra halinde fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder