4 adet orta boy tombulca patlıcan
3 adet domates (bir tanesi süsleme için)
6 adet sivri biber (iki tanesi süsleme için)
1 adet soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
300 gr. orta yağlı dana kıyma
10 sap maydanoz
yeteri kadar tuz, karabiber,
Hazırlanışı:
Patlıcanları üzerlerine çatalla 3-4 adet delik açıp, ocakta orta derecede yumuşayıncaya kadar közleyin. Dağılacak kadar yumuşamamasına dikkat edin.
Diğer tarafta, tavaya zeytinyağı koyun, kıymayı çok az kavurun.
Daha sonra yemeklik doğranmış soğanları ilave edin, soğanlar yumuşayana kadar kavurun, domateslerini ilave edin.
İç malzeme pişince ateşi kapatın, ince doğranmış maydanozları, tuz ve karabiberi ekleyin. Soğumasını bekleyin.
Közlenen patlıcanların şeklini bozmadan kabuklarını soyun, fırın kabına yerleştirin. Ortalarından yararak biraz tuz serpin.
Hazırlanan iç malzemeyi hepsine bölüştürün. Üzerlerini domates dilimi ve sivri biber ile süsleyin.
Salçayı 1 çay bardağı kadar suda karıştırın, tencereye ilave edin. Fırında 200 derecede 15 dakika pişirin.İsterseniz tencerede pişirebilirsiniz.
Sıcak olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder