8 Kasım 2014 Cumartesi

Patlıcanlı Mutabbal


Malzemeler
1 Adet Limonun Suyu
1 Su Bardağı Nohut
3 Adet Patlıcan
2 Diş Sarımsak
Yarım Çay Bardağı Tahin
1 Çay Bardağı Yoğurt
Kararında Karabiber,
Tuz 
Sosu İçin
2 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Hazırlanışı
Nohudu bir gece önceden suda bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Üzerine limon suyunu dökerek ince olacak şekilde kıyın. Haşlanmış nohutu püre haline getirin. Malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın. Üzerine ısıttığınız pul biberli zeytinyağlı sosu gezdirin. Servis yapın. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: