MALZEMELER
250 gram nohut
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1/4 adet limon suyu
4 dilim pastırma
1/2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek için haşlanmış nohutların kabuklarını çıkardıktan sonra püre haline getirin.
Daha kolay rulo olması için pastırmaları sirkede ıslattıktan sonra sarabilirsiniz.
Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutların suyunu süzün ve durulayın.
Üzerini geçecek kadar su ilavesi ile nohutları orta ateşte haşlayın.
Haşlanmış nohutları, suyunu süzdükten sonra blender ya da bir çatal yardımıyla püre haline getirin.
Sarımsakları rendeleyin. Nohut püresini tahin, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu ve tuz ile karıştırın.
Hazırladığınız humusun büyük bir bölümünü servis tabağına alın. Kalan kısmını pastırma dilimlerinin orta kısmına yerleştirdikten sonra rulo şeklinde sarın.
Humus dolgulu pastırma dilimlerini de aynı servis tabağına yerleştirin.
Servisi için; zeytinyağını kızdırın. Kırmızı toz biber ekledikten sonra karıştırın ve ocaktan alın. Biberli yağı humusun üzerine gezdirdikten sonra bekletmeden servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder