3 adet büyük boy pancar
3 diş sarımsak
1 su bardağı tahin
1 adet limon suyu
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Pancarları kaynar suda kabuklu olarak haşlayın. Yumuşayıp, yumuşamadığını anlamak için sadece bir kez kürdan batırıp bakın. Aksi takdirde; çatal yardımıyla pek çok kez delip, kontrol ettiğiniz pancarlar kendi rengini haşlama suyuna salacak ve kaybedeceklerdir.
Derin bir tencerede bol miktarda su kaynatın. Kök bitki olduğu için kabukları üzerindeki topraklı kısımları iyice yıkadığınız pancarları kaynar suda kısa sürede haşlayın.
Haşlanan pancarları soğuması için bir kaba çıkartın. Elinizle ovalayarak kabuklarını kısa bir sürede, fire vermeden kolayca çıkartın.
Haşlanan pancarların dişe dokunur olmasını istiyorsanız küçük parçalar halinde doğrayın ya da rendenin kalın kısmı ile rendeleyin.
Sarımsakları küçük parçalar halinde kesip, havanda tuz ile dövün. Tahini; limon suyu ve mezenin kıvamının yoğun olması için süzme yoğurt ile karıştırın.
Havanda dövülmüş sarımsakları da katıp rendelenmiş pancarlar ile harmanlayın. Rengi ile insanı harekete geçiren pancar mutabbalı bekletmeden servis edin. Bu keyfi sevdiklerinizle paylaşın.
Chef Mezze tarifidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder