Enginar tadında zeytinyağlı kabak yemeği
5-6 adet kabağı temizleyip şerit doğrayıcılarla, çekirdekli kısmını almadan ince, geniş şeritler haline getireceğiz. (Dilerseniz atmak zorunda kalacağınız çekirdekli orta kısımlarla, sonra mücver yapabilirsiniz.) Düdüklü tenceremizin içine ince dilimlenmiş çekirdeksiz kabaklarımızı, 1 soğanı, 1 diş sarımsağı, 1 küp şekeri, bir tutam tuz, karabiber, yarım limon, 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı zeytinyağını, 2 yemek kaşığı pirinci ve yarım demete yakın ince ince doğranmış dereotunu koyuyoruz. Düdüklü tencerenizin - ki burda Fissler' i önermeden geçemeyeceğiz - 1. kademesinde yaklaşık 15-20 dk. pişirin. Enginar tadında; hem leziz, hem de hafif ve sağlıklı bir yaz yemeği. Bizim gibi ekşi-sever biriyseniz üzerine biraz daha limon ve karabiber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun 😊🍴🍋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder