20 Şubat 2015 Cuma

siyes bulgurlu risotta

1 soğanı çok ince doğrayalım ve 1 diş sarımsağı... 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice kavuralım. Az tuz ve bol karabiber! Bu sırada, başka bir tavada (kapaklı) tercih ettiğiniz 1 paket mantarı, doğranmış olarak, kısık ateşte çok az tuz ve her zamanki gibi bol karabiberle, kendi suyunda kavrulmaya bırakıyorsunuz. İşlem bitince altını kapatıp bir kenarda bekletiyorsunuz. Ardından 1 su bardağı#arborio pirincimizi de (macrocenter da bulabilirsiniz) soğan ve sarımsağın olduğu tencereye atalım ve 1-2 dk. süresince karıştıralım. Pirinçleri kesinlikle yıkamıyoruz. İçindeki nişasta risottomuzun olmazsa olmazı!!! 1 avuç yıkanmış fesleğen yaprağını elimizle kopararak tenceremizin içine atıyoruz. Kısa bir süre karıştırdıktan sonra yarım bardak, tercihe göre üzüm sirkesi veya beyaz şarap ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Otoriteler mutlaka beyaz şarap kullanılmasını tavsiye ediyorlar ancak biz burda kendi keyfimizin kahyalığını yapıyoruz ve hiçbirşey için zorunlu değiliz. Rahat olun! ☺️ Pirinç, suyunu çektikçe, önceden hazırladığımız 4 su bardağı ılık et suyumuzu azar azar tencereye döküyoruz ve karıştırıyoruz. Bu şekilde yaklaşık 25-30 dk. et suyumuzu döküp karıştırıyoruz... İstediğiniz kıvama gelince mantarlarımızı, yaklaşık 1 su bardağı parmesan rendesini ( biz kendisine bayıldığımız için bol kullanıyoruz) ve 2 kaşık tereyağını katıp risottomuzun her bir tanesini birbirine bağlıyoruz. 
Sıcak tabaklarımıza, üzerinde parmesan rendesi ve 2-3 yaprak taze fesleğen ile süsleyip ev yapımı risottomuzun keyfine varıyoruz! Deneyin, bitiminde kendinizle resmen gurur duyuyorsunuz ☺️👊💪🍲🍴

Hiç yorum yok: