kurupatlıcan dolması
Kuru patlıcanlı dolma... @maksutaskar ın tarifinden yola çıkılarak hazırlandı... İşte tarifimiz: önce kuru patlıcanları suda duruluyoruz. Sonra kaynayan suya atıp yumuşamasını bekliyoruz. 1 su bardağı, önceden ıslatılmış ve nişastası çıkana kadar yıkanmış pirinç, yaklaşık 250-300 gr. kıyma, 1 soğan (küçük, küpler halinde), 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı acı biber salçası, (tarifte 1 çay bardağı haşlanmış nohut vardı ancak o sırada nohutumuz yoktu, koyamadık.), tuz, karabiber ve biraz acı toz chili, 1 yemek kaşığı zeytinyağı. Hepsini güzelce yoğurup içlerini dolduruyor ve kürdan yardımıyla ağızlarını kapatıyoruz. Tencerenin dibine 3 parmak su koyuyoruz. Son olarak 1 limonun suyu, 1 diş sarımsak rendesi, 1 yk. zeytinyağı, tuz ve 1 yk. naneyi bir kapta karıştırıp dolmaların üzerine gezdiriyoruz. Kısık ateşte pişip fokurdadıktan sonra 20-25 dakika dinlenmeli ve işte ta taaaa!!! ☺️ Çok basit, lezzetli; ekşi ve aynı zamanda ferah tadıyla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder