Sebzeleri hepimizin bildiği üzere mevsiminde tüketiyoruz.Ben her yaz çok sevdiğim için çok miktarda patlıcan közleyip,soyup 3-4 tane şeklinde poşetlere yerleştirerek dipfrize atarım.Kışında gönül rahatlığı ile kullanırım.Yazın ise klasik közleyerek yapabilirsiniz.Bu akşamda salatasını yaptım işte tarifi
4 adet patlıcan
Yarım limon suyu
2-3 yemek kaşığı tahin
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak,
2 kaşık dövülmüş ceviz içi,
tuz
Üzeri için:
Zeytinyağı
yazın yapacak olursanız
2 adet domates
1salatalık
Hazırlanışı
Hazırlanmış közlenmiş patlıcanları dipfrizden çıkardıktan sonra bekletin,açıldıktan sonra bıçakla çok ince bir şekilde iyicene kıyın,kıyarken üzerine limon suyu gezdirin kararmasın.
Kıydıktan sonra bir salata kasesine alın,içine süzme yoğurdu ,ceviz içini tahini
tahini ezmiş olduğunuz sarımsağı karıştırın,Üzerine yağ ve kımızı biberi gezdirin.
Yazın yapacak olduğunuzda ise ;
Patlıcanlar közlendikten sonra, içleri kaşıkla çıkartılır
Kararmaması için limon suyuna konulur
Yoğurt, tahin, ceviz içi ve ezilmiş sarımsak karıştırılıp patlıcana ilave edilir.olursanız
Üzerini domates-salatalık dilimleriyle süsleyip biraz da zeytinyağı gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder