1 Mart 2015 Pazar
Hindisdan Cevizli Kurabiye
Tarifin orijinali Hindistan cevizi, yumurta akı ve pudra şekeriyle yapılan cocolara dayanıyor.
Malzemeler:
2 yumurtanın akı
1,5-2 su bardağı Hindistan cevizi (yumurtaların büyüklüğüne göre değişebiliyor)
Yumurta akı ve aldığı kadar Hindistan ceviziyle yoğuruyoruz.Daha sonra dondurma kaşığının 3/4 ünü doldurup,hafif bastırarak düzeltiyor,sonra ters çevirerek yağlamış olduğumuz tepsiye diziyoruz.
160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişiriyoruz
Yumuşacık kurabiyeler hazır..
orijinal tarifinde 1 tatlı kaşığı bal veya pekmez kullanılmıştı,ama ben Karatay beslenmesi kurallarına uygun olsun diye kullanmadım
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder