Karatay Beslenmesinde bildiğiniz gibi un ve şekere yer yok,Amaç doğal beslenmek ve sağlıklı yaşamak,zaman zaman eğer verilecek aşırı kilomuz yoksa,yada bu sorunu bu zamana kadar çözmüşsek ara sıra küçük kaçamak yapmamıza izin var diyelim:) Bende bugün uzun zamandır kur meyvede dahil yemediğim için minik bir ödüllendirme yaptım.Tarifte kullandığım ölçüler Karatay Menüsünden(Sağlıklı Yaşıyoruz Sayfası ) aldım,kendime göre ufak değişiklikler yaptım,sonuç harika,Yinede benim önerim eğer misafiriniz için yapmayacaksanız yarım ölçü yapmanız,hem tadımlık olduğu için hemde taze olarak yenmesi açısından,
Malzeme
4 Yumurta
3/4 Su bardağı süt
3 Su bardağı kavrulmamış badem
( asıl tarifte 2 bardak badem+1 bardak fındık şeklindeydi)
1/2 Su bardağı ceviz,
4 Adet iri hurma
4 Adet incir
1 Su bardağı kuru üzüm,
8 Adet gün kurusu kayısı,
1 Çay kaşığı tarçın,
Bademler rondoda çekilir..Eğer badem yoksa 3 bardak fındık kullanabilirsiniz. Kuru meyveler küçük küçük doğranır. Cevizler iri kalsın diye çekilmeden elle ufak ufak parçalanır. Ceviz yerine evdeki malzemelere göre fıstık veya kaju (çiğ olmak koşuluyla) kullanabilirsiniz. Oda sıcaklığındaki yumurtalar iyicene çırpılır,krema haline getirilir ve diğer bütün malzemeler yumurtalara ilave edilerek çok yavaşça alttan yukarı doğru karıştırılır. Bir kek kabına dökülür 180 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.Fırınıza göre değişebilir
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder