25 Şubat 2015 Çarşamba

Heybeli Çorba


.Börülce  kuru fasulye,nohut gibi evlerde sık tüketilmez nedense,tüketilen evlerde ise genel olarak salatası yapılır.Börülce salata harici diğer seçenekler denebilir.Ben bugün çorbasını yaptım.Sizlerde deneyebilirsiniz .Çorbayı yaparken arzu ederseniz kıymalı yapabilirsiniz,içine aynı ölçülerde  bulgur yerine Anadolu'da yarma dediğimiz kırık buğday ekleyebilirsiniz.,


Malzemeler
1 su bardağı kuru börülce
½ su bardağı iri bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
6 adet kurutulmuş biber
2 yemek kaşığı biber salçası
3 su bardağı su
Tuz
Heybeli Çorba Hazırlanışı


 Heybeli Çorba Tarifi için;
Soğanı ince ince doğrayıp, Zeytinyağı, tereyağı, kuru biber, sarımsak ve biber salçası ile tencerede karıştırın. Isınmaya başladığında içine su ve akşamdan ıslatılmış kuru börülceyi ekleyip, kapağını kapatarak hafif ateşte pişmeye bırakın.
 Biraz piştikten sonra önce tuzunu atıp, sonra da iri bulguru tencereye ekleyin. Ortalama yarım saat piştikten sonra yemeğe hazırdır. Kıyılmış taze baharatlar ve kuru biberle süsleyerek servis edin.


Hiç yorum yok: