3 Kasım 2014 Pazartesi

Biber Ekşilemesi

1 kg çarliston biber
1 kg domates
4 diş sarımsak
½ adet limon suyu
50 ml zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı
 Çarliston biberlerin sap kısımlarını hafifçe keserek koparmadan açın, uç kısmından çekerek tohumlarını çıkartın. Izgarada veya alevli ateşte közleyerek kızartın. Bir kaba koyun ve üzerini streç film ile örtüp 5 dakika bekletin, bu şekilde kabukları kabaracak ve daha kolay soyulacaktır. Kabuklarını soyun ve bir servis tabağına dizin.
 Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın, küp küp irice doğrayın, sarımsakları soyun ve ince doğrayın. Zeytinyağını hafif ısıtın ve sarımsakları hafif soteleyin, domatesleri ilave edip, domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Domatesler suyunu çekince domates suyunu, tuzunu, limon suyunu ilave edip bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Soğumuş olan biberlerin üzerine sosu döküp servis edin.

Hiç yorum yok: