29 Eylül 2014 Pazartesi

Fesleğenli Lorlu Kabak Ruloları Domates Sosu İle

2 adet yeşil sakız kabağı
1 fincan zeytinyağı
Tuz & taze çekilmiş karabiber
1 çay bardağı taze manyas sepet loru
½ demet taze fesleğen
Tuz & karabiber
15 ml zeytinyağı
Rende müskat ceviz
500 gr kırmızı olgun domates
2 diş ezilmiş püre sarımsak
Tuz, karabiber, toz şeker
Bir tutam füme edilmiş toz kırmızı biber
Hazırlanışı
 Kabakların kabuklarını soymadan boyuna 4-5 dilim ince dilimleyip tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edip 10 dakika bekletin. Daha sonra ızgarada her iki tarafını çok pişirmeden kızartın ve dibinde kalan sosu üzerine döküp soğumaya bırakın.

 Sepet loru ile diğer 4 malzemeyi karıştırın ve ızgara olmuş kabakların içine kabaca sürüp rulo olarak sarıp, son birleşme noktası alta gelecek bir şekilde bir kaba sıkça dizip, buzdolabında 3 – 4 saat bekletin. Domateslerin sivri kısmına bıçak ile çarpı atıp yarın ve kaynar suda 15 dakika haşlayıp kabuğunu soyun. Mutfak robotunda püre haline getirin. Sarımsak ve fesleğen hariç tüm baharatlarını katın, sarımsağı 50 ml zeytinyağında biraz sote edip domates püresini katın ve bir taşım kaynatıp ocaktan alıp soğutun.
 Servi,s etmeden 2 saat önce kabak rulolarını ve sosu dolaptan çıkartıp oda sıcaklığında muhafaza edin. Bir çukur servis tabağına domates sostan iki kaşık koyun ve üzerine 3 adet kabak ruloyu yerleştirip , doğranmış taze fesleğeni üzerine serpiştirip servis edin.

Hiç yorum yok: