10 adet köz biber
Yarım Kalıp beyaz peynir
1 yemek kaşığı çörek otu
4-5 dal maydanoz
8 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 çimdik pul biber
Hazırlanışı
Biberler yıkanır ve kurulanır. Bıçak yardımı ile biberin her yeri delinir. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye biberler dizilir, 190 derecede biberlerin dışı iyice pişene dek fırınlanır. Pişen biberler bir kaseye alınır ve üzeri streç film ile kapatılır. Biberler bu şekilde on dakika bekletilir.
Biberlerin kabuğu bu şekilde rahatça soyulur. Bir kasede beyaz peynir, maydanoz, çörek otu ve pul biber karıştırılır. Közlenmiş biber tezgaha yayılır ve hazırlanan peynirli karışımdan biberin içersine koyulur ve dolma gibi sarılır . Aynı işlem diğer biberler için de gerçekleştirilir. Hazırlanan peynirli biberler bir tabağa dizilir. Üzerine zeytinyağı gezdirilir ve sarımsak dilimleri eklenir, servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder