28 Eylül 2014 Pazar

Izgara Hellim Peyniri (Kabak Domates Sosu Ve Zeytin Ezmeli Baharat Çeşnileri Eşliğinde)

Malzemeler
1 adet Hellim peyniri (Kıbrıs)
1 adet yeşil kabak
1 yk zeytin ezmesi
Kuru kekik ve nane
4 adet frenk soğanı
1 adet köz kırmızı biber
Domates sosu:
2 yk sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 adet domates
Tuz

Baharat sosu:
6 dal maydanoz
5 dal taze tarhun
5 dal dereotu
1 yk nar ekşisi
2 yk sızma zeytinyağı
1 tk balsamik sirkesi
 Hellim peynirini dilimle ve ılık suda 15 dk tuzu gidene kadar ısla. Yeşil kabakları mandolin ile uzunlamasına ince dilimle ve kaynar suda 20 saniye haşla soğuk buzlu suya çıkar.
 Domatesleri soy ve iri küp seklinde dogra. Sarımsakları dilimle ve zeytinyağında 10 saniye çevirip domatesleri ekle. Tuz ve şekerini de ekleyip kısık ateşte 15-20 dk pişir.
 Maydanoz, taze tarhun ve maydanozu doğra ,zeytinyağı, sirke ve nar ekşisi ekleyerek karıştır.
 Bir tavada hellimleri her iki tarafını birer dakika kızart. Kabakları üzerine sar. 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 3 dk pişir çıkart.
 Tabağa domates sosu koy. Üzerine kabaklı hellimi döse. Etrafına zeytin ezmesi ve taze baharat sosu gezdir. Köz biberleri dilimleyip etrafını susle. En üste bir adet frenk soğanı koyup servis et.

Hiç yorum yok: