5 Kasım 2014 Çarşamba

Çılbır

4 adet yumurta
2 bardak su
2 yemek kaşığı sirke
1-2 bardak yoğurt
4-5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
 Suyu yayvan bir tavada tuz ve sirke ile kaynatınız. Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve su sadece dalgalansın fokurdamasın. Yumurtaları ayrı ayrı kaselere kırın ve yavaşça suya bırakın.
 Tencerenin ağzını kapatıp 1 dk pişirin ve parçalamadan dikkatlice tabağa alın. Oda sıcaklığındaki yoğurdu çırpın ve yumurtaların üzerine dökün. Tavaya tereyağını koyun ve kızdırın. Arnavut biberini ekleyip ocaktan alın ve yoğurdun üzerine gezdirip servis edin.

Hiç yorum yok: