5 Kasım 2014 Çarşamba

Kereviz Salatası


Malzemeler: 
1 adet orta boy kereviz,
1/2 ekşi elma,
1,5 su bardağı süzme yoğurt,
1 yemek kaşığı ev yapımı mayonez,
1 çay kaşığı kereviz tohumu,
2 diş sarımsak,
tuz, taze çekilmiş beyaz biber,
süsleme için:
3 adet ceviz,
kereviz sapı ve yaprakları,

Hazırlanışı:
Bir kasede yoğurt ve mayonezi çırpma teliyle (fazla da sulandırmadan) çırpın krema haline getirin. İçine, tuz, dövülmüş sarımsak ve beyaz biberi ekleyin iyice harmanlayın ve bekletin.
Diğer tarafta kereviz ve elmanın kabuklarını soyun, bekletmeden rendeleyin. Yine bekletmeden yoğurtlu sosun içine ilave edin.
Hepsini güzelce karıştırın, kereviz tohumunu ekleyin.
Servis tabağına aldıktan sonra irice dövülmüş ceviz ve ince doğranmış kereviz sapı ya da yapraklarıyla süsleyin.
Servis etmeden bir-iki saat dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır.
Dikkat edelim!
Kereviz soyulur soyulmaz kararmaya başlar. O yüzden bekletmeden rendeleyin ve hemen sosa karıştırın.
Eğer kabuğunu soyduktan sonra bekletmeyi düşünüyorsanız, bol limonlu su yapın içinde bekletin.
Aynı şey elma içinde geçerlidir.
Kereviz tohumu salataya güzel bir görüntü dışında, değişik bir aroma da veriyor, tavsiye ederim. Ama fazla kullanmamaya dikkat edin.
Kereviz yapraklarını ve saplarını atmayın, salatalarda, sebze çorbalarında, et, tavuk ya da sebze suyu hazırlamada, turşu kurmada kullanın.
Cevizleri içine karıştırmayın, bekledikçe cevizler sosun kararmasına neden olur.
Cevizleri salatanın içinde kullanmak isterseniz, servis etmeden hemen önce salataya ekleyin, karıştırın ve servis tabağına alın.
Ceviz yerine fındık kullanabilirsiniz, fındık bekledikçe kararma yapmayacaktır.


Hiç yorum yok: