4 Kasım 2014 Salı

Izgara Sebzeli Hellimli Fırın Yemeği

Malzemeler
2 patlıcan
2 kabak
1 kırmızı kapya biber
1 sarı kapya biber (küçüklerse 2’ şer)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket hellim
2-3 çorba kaşığı toz parmesan
Domates sos için:
Soyulmuş küp küp doğranmış 10 domates
Yarım soğan
1 dal kekik
1 dal biberiye
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı şeker
1 çimdik pul biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
 Patlıcanlar, alacalı soyulur, patlıcanlar, kabaklar uzunlamasına dilimlenir. Biberlerin içleri alınır,3 e bölünür büyük parçalar halinde bırakılır. Derin bir kapta sebzeler zeytinyağı, tuz, karabiber ile harmanlanır ve iyice ısıtılmış bir ızgara tavasında her iki tarafları da kızarıncaya dek 4,5 dakika boyunca ızgarada pişirilir.isterseniz fırında aynı işlemi yaparakda hazırlayabilirsiniz.
 Domates sos için soğanlar ince küpler halinde doğranır, sıvıyağ ile tavada sotelenir, sarımsak eklenir 1 dakika daha sotelenir. Taze otlar ve domates eklenir,2 dakika daha karıştırılarak pişirilir. Üzerine 1 bardak kaynar su eklenir .Altı kısılır 20 dakika kadar sos pişirilir. Hellimler ince ince dilimlenir.
 Fırın kabına sebzeler, domates sos ve hellim sıra ile eklenir ve malzemeler bitene dek işlem tekrar edilir. Üzerine toz parmesan eklenir ve 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok: