4 Kasım 2014 Salı

Tarhunlu Ev Yapımı Mayonezli Yumurta Dolması

Malzemeler
5 adet katı pişmiş yumurta
2 yemek kasıgı ev yapımı mayonez
2 dal tarhun
Tuz ve karabiber
1 çay kaşığı hardal
Mayonez için;
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı
 Mayonez için yumurta sarısı, hardal, sirke çırpılır, yağlar çırpma işlemi hiç durdurulmadan yavaşça eklenir. En sonunda su ve beyaz karabiber eklenir.
 Yumurtalar ikiye bölünür, beyaz kısımları bir kenara ayrılır. Sarıları bir  kaseye alınır, mayonez, doğranmış tarhun, hardal, tuz karabiber çatalla iyicene ezilir,karıştırılır,isterseniz küçük kaşıkla yada sıkma poşetine koyularak yumurta beyazlarının içerisine sıkılır.

Hiç yorum yok: