10 Aralık 2014 Çarşamba
BOL BAHARATLI KURU FASÜLYE ÇORBASI
Malzemeler
1 ufak su bardağı kuru fasulye; bir gece öncesinden suda bırakılmış
1 ufak boy soğan, gelişigüzel doğranmış
1 havuç, yıkanmış
3 – 4 sap maydanoz
3 defne yaprağı
3 kakule tanesi, kabuğu soyulmuş
1 adet yıldız anason, bir kaç parçaya bölünmüş
Fasulyeyi haşlamak için su
1 litre kadar su varsa eğer tercihen et suyu
1 tatlı kasığı tuz
Süslemek için: kişniş ve ya dereotu
Yapılışı
Fasulyeleri düdüklüme alıp üzerini 3 parmak geçecek kadar suda dağılana dek haşladım.
Tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bıraktım.
Tavuk suyu kaynadıktan sonra soğanını ve defne yaprağını ekleyip bir 5 dakika daha kaynattım.
Havucun etrafına maydanozları bitiştirip uzun saplı olan bir tanesini etrafına geçirip bağladım. Kaynayan fasulyenin içine katıp havuç yumuşayana dek kaynatmaya devam ettim.
Daha sonra kakulenin kabuğunu alıp çekirdeklerini ve anasonu ekledim.
Bu şekilde 5 dakika kadar daha kaynatmaya devam ettim ve havucu, maydanozu ve defne yapraklarını dikkatlice çorbanın içinden çıkarttım.
10 – 15 dakika daha kaynatarak bir kaşık yardımıyla anason parçalarını çorbanın içinden çıkarttım.
Karışımı el blenderdan geçirip süzgeçten geçirdim. Tekrar tencereye alıp tuzunu ve sekerini ekleyip kısık ateşte tekrar kaynatmaya başladım; üzerindeki beyaz köpükleri kaşıkla alıp altını söndürdüm.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder