10 Aralık 2014 Çarşamba

HÜNKAR ÇORBASI



Malzemeler

1 kase közlenmiş patlıcan


500 ml. Et suyu


1 ufak soğan, ince kıyılmış


1 – 2 diş sarımsak, ince kıyılmış


Tuz ve karabiber


Terbiyesi için:


1 – 2 kaşık yoğurt


1 yumurta



1 kaşık tam buğday unu


Yarım limonun suyu


Tereyağı ve bir kaç damla zeytinyağı



Üzeri için:


zeytinyağı ve tereyağı


1 – 2 tatlı kaşığı haspir (yalancı safran)


Yapılışı:


Tereyağı ve bir kaç damla zeytinyağını tencereye alıp ısıttım. Soğan ve sarımsağı ekleyip biraz renk alana soteleyin.


Közlenmiş patlıcanı ekleyip yine hafif soteleyin..


Et suyunu ekleyip kaynattım; altını kısıp kaynatmaya devam ettim.


Bu arada terbiyesini hazırladım: çukur bir kabın içine yumurtayı, unu, yoğurdu ve limon suyunu ekleyip eziciden geçirdim; böylece iyice karışmalarını sağladım.


Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe alıp terbiyesinin olduğu kaba ekleyip hızlıca karıştırdım. Bu işlemi bir kaç kere tekrarladım. Bu sayede yumurtanın ve yoğurdun kesilmesini engelleyip çorbanın pürüzsüz bir dokuda olmasını sağlıyoruz.


Tuzunu ve karabiberini ekleyip bir süre daha kısık ateşte kaynattım.


Ufak bir tavaya tereyağını ve bir kaç damla zeytinyağını alıp kızdırdım (yakmayacak şekilde). Yalancı safranı çorbanın orta yerine bırakıp üzerine kızgın yağı döktüm.

Hiç yorum yok: