MALZEMELER
6 Çorba kasıgi tarhana
3 kaşık kışlık domates yada 1 Çorba kasigi salça
2 ufak acı biber
6 dilim sucuk, minik küpler halinde doğranmış
7-8 bardak su (
2-3 kaşık tereyağı, çok az zeytinyağı
yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Çorba tenceresine yağı alıp ısıtın; biberleri atıp 1 dakika boyunca kavurun.
Daha sonra sucukları ekleyip bir iki kere çevirin.
Kışlık domatesi ekleyip bir iki kere daha çevirin.
Bu malzemeleri daha sonra ayrı bir kaba alın. Çorba tenceresine bu sefer soğuk suyu alıp içine tarhanayı ekleyin ve topak topak olmasını engellemek için tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırırarak erimesini sağlayın. Tarhana kıvamını alınca ve kaynamaya başlayınca altını kısıp sucuklu karışımı ekleyip bir taşım daha kaynatın. Damak zevkinize göre tuzla tatlandırın.
Alternatif pişirme yöntemi olarak: domatesleri de ekleyip çevirdikten sonra tarhanayı bu iç malzemesine ekleyip biraz çevirin. Bu sefer sıcak suyu azar azar ekleyin ve sürekli tel çırpıcı ile karıştırın. Çorbanız kaynayana kadar bu işlemi sürdürün. Kaynadıktan sonra altını kısıp bir taşım daha kaynatın. Damak zevkinize göre tuzla tatlandırın.
Tarif Oktay Ustadan alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder