10 Aralık 2014 Çarşamba

Kelle Paça Çorbası


Malzemeler
1 adet temizlenmiş kuzu kelle (tüyleri tütsülenmiş)
2 adet temizlenmiş kuzu paçası(tüyleri tütsülenmiş)
1 adet kuzu incik
5-6 diş sarımsak(arzuya göre)
yarım çay bardağı üzüm sirkesi
Pul biber,karabiber,kristal kayatuzu (ağız tadına göre)
Yapılışı
Tüyleri tütsülenmiş kele ve paçaları bir tencereye koyun.Biraz su ilave edip 
bir taşım kaynatın ve suyunu dökün.

Daha sonra üzerini geçecek kadar temiz sıcak su koyun,orta ateşde 1 saat kaynatın,ara sıra
kontrol ederek oluşan köpükleri temizleyin.Daha sonra incikleri ilave edin..Gerekirse sıcak su ilave edin.hepsini kısık ateşte pişirin.
İyicene pişince kellenin,paçaların,inciklerin etlerini kemiklerinden ayırın.Ayıklanmış etleri tekrar tencernin içine koyun,Bu arada suyunu süzgeçten geçirin içinde kemik parçası kalmasın.İçine baharatlarını,tuzu,sirkeyi sarımsağı ekleyerek,bir taşım kaynatın.Üzerine arzu ederseniz tekrardan yağ eritebilirisiniz,eğer sarımsak ve sirekeyi ilave etmek istemezseniz,servis yaparken zevkinize göre ekleyebilirsiniz

Hiç yorum yok: