23 Şubat 2015 Pazartesi

Mastave


1 demet pazı
350gr yoğurt
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı çörek otu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Pazı yapraklarını ayırın ve uzunlamasına ikiye bölün ve tuzlu suda bir kaç dakika haşlayın
Sarımsakları ezip tuz ve yoğurtla karıştırın.
Servis tabağımıza yoğurdu yayın.
Üzerine haşlanan pazılarımızı küçük küçük doğrayarak ekleyin
En üstüne çörek otu serpip ,zeytinyağı gezdirerek servis yapın...
MASTAVE 15.YY BİLİNEN İLK SOĞUK OSMANLI YEMEĞİ OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIR.
Osmanlı ve Ortadoğu mutfakları üzerine uzman Yunus Emre Akkor 'a ait bir tariftir.

Hiç yorum yok: